אם יש נושא קריטי בהקשר המשפטי, זה כמובן הנושא של אשפוז כפוי. לא מדובר על מצב פשוט או נפוץ, אך לעיתים בית המשפט בהחלט יכול להחליט שאדם מסוים חייב להיות באשפוז שנעשה באופן כפוי. מצבים כאלה כוללים בדרך כלל אנשים שיש להם בעיות נפשיות מסוגים שונים, ובעיקר, אנשים שעלולים להזיק לעצמם או לסביבה. עם זאת, כמובן שמדובר על עניין מורכב מאוד, שכן החופש של אותו אדם נפגע כתוצאה מהחלטת בית המשפט. בפועל מדובר על מצב שבו בית המשפט מחליט לאשפז אדם במוסד פסיכיאטרי בניגוד לרצונו. לכן ברור מדוע גם בני המשפחה של אותו אדם צריכים לדעת כיצד לעזור לו, ובעיקר, להכיר את לשון החוק ולהיעזר בעו"ד שמומחה בתחום הזה.
מתי אשפוז כפוי זו אופציה מבחינת בית המשפט?
חשוב להבין שלבית המשפט יש קריטריונים מאוד ברורים להחליט על אשפוז שנעשה באופן כפוי. כאמור, אם מדובר על אדם שיש חשד שהוא סובל מבעיות נפשיות קיצוניות, זו בהחלט יכולה להיות אפשרות שתעלה על הפרק. בנוסף, אם אותו אדם כבר פגע במישהו אחר, או שיש חשד חמור שהוא עלול לעשות זאת, אשפוז כפוי זו בהחלט יכולה להיות אפשרות שידונו בה בבית המשפט. אדם שזקוק לטיפול והוא לא יכול לקבל אותו, או מסרב לקבל אותו, יכול גם הוא למצוא את עצמו במצב של אשפוז שנעשה באופן כפוי.
איזה עו"ד יכול לעזור במצבים כאלה?
במידה וגם אתם מוצאים את עצמכם עם קרוב משפחה שהוחלט שהוא צריך אשפוז כפוי, טבעי שתרצו לעשות כל מה שאתם יכולים כדי לעזור לו. עם זאת, זה לא כל כך פשוט. צריך כאן עורך דין מאוד מומחה ומקצועי, ומעבר לכך, חשוב להבין: אם בית המשפט החליט על צעד כזה, זה לא משהו שניתן יהיה לבטל כל כך בקלות. בנוסף, יש כאן הרבה מאוד עניינים רגשיים שמעורבים, כי אם יש משהו בטוח, זה שאותו קרוב משפחה צריך אתכם לצידו. לכן רצוי שתיעזרו במי שבאמת מומחה בתחום הזה, הן ברמה המשפטית והן ברמה הפסיכולוגית-רגשית.