בשנים האחרונות אנחנו רואים עוד ועוד עובדים זרים בתחום הסיעוד שמועסקים בישראל. יש לכך כמה סיבות מגוונות. ראשית, אנשים חיים עד גיל מבוגר יותר וזקוקים לעזרה ולסיוע. שנית, פעמים רבות עובדים זרים ממלאים משרות ועבודות שעובדים מקומיים לא עושים. החוק קובע בצורה מפורשת שעובד זר סיעודי יכול לעבוד בישראל באופן חוקי במשך 63 חודשים. בזמן הזה אותו עובד זר יכול להחליף מעסיקים, בין אם זה בגלל שהמעסיק נפטר ובין אם זה בגלל סיבות אחרות. יחד עם זאת, לא אחת קורה שמתעורר הצורך להאריך את אשרת השהייה של אותו עובד זר. במצב כזה צריך לעשות זאת על ידי הגשת בקשה הומניטרית, וכדי לעשות זאת בצורה נכונה יש לפנות לעו״ד מקצועית בתחום. מחפשים עורכת דין שתוכל לסייע לכם על הצד הטוב ביותר? פנו אל עו"ד דפנה שגל פודור, ויפה שעה אחת קודם.
באיזה נסיבות ניתן יהיה להגיש בקשה הומניטרית?
ניתן לראות שלא פעם המעסיק רוצה לא רק להעסיק עובד זר, אלא הוא מעוניין בעובד ספציפי. יכולות להיות סיבות שונות ומגוונות שבגינן אותו מעסיק ירצה להעסיק עובד זר ספציפי, כמו למשל:
- היכרות מעמיקה של המטופל עם העובד הזר
- תקשורת טובה יותר כי העובד הזר כבר מדבר עברית
- הכשרה מיוחדת של העובד הזר
יכולות להיות סיבות נוספות לבחירה שכזו, ונשאלת השאלה: איך עושים זאת? אם יש משהו בטוח, זה שלהעסיק עובד זר בצורה שאינה חוקית זה לא בא בחשבון. לכן כדאי לדעת שיש אפשרות להגיש בקשה מיוחדת להארכת אישור השהייה של העובד הזר, ובהחלט רצוי להיעזר במי שמבין בתחום.
עורכת דין מנוסה שזמינה עבור הלקוחות שלה תמיד
אם גם אתם מתעסקים היום בשאלה כיצד ניתן יהיה להאריך את הוויזה של אותו עובד זר שבו אתם מעוניינים עבור הוריכם, כדאי שתדעו: עו"ד דפנה שגל פודור תעזור לכם בצורה מקצועית. היא מביאה איתה את השילוב הנכון בין מקצועיות, אמינות וניסיון רב מאוד. היא זמינה עבור הלקוחות שלה בכל עת. משמעות הדברים היא שאם יהיו לכם שאלות שונות לכל אורך הדרך – תמיד תוכלו ליצור קשר עם המשרד ולקבל מענה מקצועי ואדיב.