נפלה עליכם חקירה במשטרה כרעם ביום בהיר? לפני שאתם נכנסים להיסטריה, תנשמו עמוק. הצעד הראשון שעליכם לעשות, הוא להתייעץ עם עורך דין פלילי. מדובר בזכות אותה מומלץ מאוד לכל אדם לנצל במידה וקיבל זימון לחקירה משטרתית. זאת מכיוון שעורך הדין יוכל לעתים לשנות לחלוטין את התמונה, להוריד מכם לחץ וסטרס הנובעים מהסיטואציה החדשה, ואולי אפילו להוציא אתכם מזה.
כמה דברים שכדאי לדעת על חקירה במשטרה
- מה המעמד שלכם? – חשוב שתדעו שכבר בשיחת הטלפון בה אתם מקבלים את ההזמנה אל חקירה במשטרה תוכלו לברר (באופן כללי מאוד), על מה מתכוונים לחקור אתכם והאם אתם נמצאים במעמד חשוד או עד לביצוע עבירה מסוימת.
- הזכות הראשונית להתנגד – באותה שיחה ראשונית, תוכלו להפעיל את זכותכם להתנגד להתייצבות בתחנת המשטרה. על פי חוק, יוציאו וישלחו לכם צו רשמי מבית המשפט להתייצבות בחקירה. דרך זו מאפשרת לכם להתכונן בצורה טובה יותר לקראת החקירה ומה שייתכן שיגיע אחריה, ביחד עם עורך דין מקצועי שמגבה אתכם.
- חקירה נגישה – החוק בישראל קובע שתהליך חקירה יהיה חייב להתבצע בשפה אותה הנחקר דובר או מבין ברמת שפת אם, כולל שפת סימנים. כך, נשמרת הזכות לחקירה אמינה והליך הוגן. במקרים בהם החקירה מתבצעת שלא כחוק והנחקרים לא תמיד מבינים במה מדובר, עלול להפגע תהליך המשפט כולו שכן התמונה המתקבלת לא מלאה או מדויקת.
- צו איסור פרסום – במשך 48 השעות הראשונות החל מהרגע בו נועד לחשוד על קיום החקירה או עד סיומו של הדיון הראשון בבית המשפט, חל צו איסור פרסום על שמו. בכדי למנוע את פקיעת האיסור, על החשוד לפנות לעורך דינו ולבקש להאריך את צו איסור הפרסום – הן על שמו והן על פרטים אחרים שעלולים לסייע לאחרים לזהות אותו.
זומנתם לחקירה? עליכם לפעול בהקדם האפשרי
כדי להגיע מוכנים יותר לאותה חקירה במשטרה שזומנתם אליה, עליכם ליצור קשר במהירות האפשרית עם עורך דין פלילי מקצועי. למרות שבדרך כלל מדובר בחלון זמנים קצר, כן מומלץ לבצע סקר שוק מקיף אודות אנשי מקצוע מומלצים בתחום. בעזרת המלצות, ביקורות ולקוחות מהעבר שכתבו על החוויה שלהם באינטרנט, תכולו במהירות רבה לקבל מושג אודות עורכי הדין הטובים ביותר בתחום. כשאתם מגובים באיש מקצוע חד שמכיר את דיני הפלילים מקרוב, אין ספק שיירד מעליכם הסטרס ותהיו מודעים ובטוחים יותר בנוגע למתרחש סביבכם.